اولیاء گرامی
با سلام
با اتمام کلاس های درسی در پایان ترم اول، جهت آگاهی شما از وضعیت درسی فرزندانتان،کارنامه ی گروهی ترم اول خدمتتان تقدیم می گردد. لطفآ به ادامه ی مطلب توجه فرمایید.
تقسیم دایره به کمانهای متساوی
مثال: در شکل رو به رو دو کمانمساوی اند. ثابت کنید وتر AB و CD نیز با هم برابرند
نکته: همان طور که می دانیم کمان ها و وترهای مقابل به زاویه های مرکزی متساوی٬ با هم مساوی اند. * تقسیم دایره به کمان های متساوی : * تقسیم دایره به ۴ کمان متساوی: برای این کار می توانیم ۲ قطر عمود بر هم دایره را رسم کنیم تا ۴ زاویه ی مرکزی و مساوی بدست آید. به این روش دایره به ۴ کمان متساوی و تقسیم می شود. * تقسیم دایره به ۶ و ۳ کمان متساوی: اگر دهانه ی پرگار را به اندازه ی شعاع دایره مورد نظرمان باز کنیم و از یک نقطه روی دایره٬ پی در پی کمان هایی بزنیم٬ دایره به ۶ کمان متساوی تقسیم می شود. و اگر هر ۲ کمان متوالی از این ۶ کمان را یک کمان بگیریم٬ دایره به ۳ کمان متساوی تقسیم می شود. |
الف) دلگون(Cardioid) :اگر دایره ای به شعاع 1 واحد مماس بر دایره ای به شعاع 1 واحد، حول آن
بغلتد،شکلی که یک نقطه از محیط دایره ی غلتان بر آن حرکت می کند را دلگون گویند .
نفروئید(Nephroid): اگر دایره ای به شعاع 1 واحد مماس بر دایره ای به شعاع2 واحد، حول آن بغلتد،شکلی که یک نقطه از محیط دایره ی غلتان بر آن حرکت می کند را نفروئید گویند. ج)دلتاگون(Deltoid): اگر دایره ای به شعاع 1 واحد مماس بر دایره ای به شعاع3 واحد، درون آن بغلتد،شکلی که یک نقطه از محیط دایره ی غلتان بر آن حرکت می کند را دلتاگون گویند.
د)ستاره گون(Astroid): اگر دایره ای به شعاع 1 واحد مماس بر دایره ای به شعاع4 واحد، درون آن بغلتد،شکلی که یک نقطه از محیط دایره ی غلتان بر آن حرکت می کند را ستاره گون گویند .
|
زاویه محاطی
اگر رأس یک زاویه روی دایره باشد و اضلاع آن دایره را قطع کنند٬ زاویه را «زاویه محاطی» می گوییم.
در شکل مقابل٬ کمان کمان متناظر زاویه است.
نکته: رو به روی یک کمان٬ بی شمار زاویه ی محاطی می توان رسم کرد.
زاویه مرکزی
وضعیت یک زاویه و یک دایره نسبت به هم:
یک زاویه رأس دارد. فرض کنید زاویه ای داریم که رأس آن نقطه A است و C یک دایره به مرکز O و شعاع r است. رأس این زاویه در ۴ حالت می تواند قرار داشته باشد.
۱) رأس زاویه یعنی A روی مرکز دایره باشد. OA=۰
۲) رأس زاویه داخل پرانتز باشد ولی روی مرکز نباشد. OA<r
۳) رأس زاویه روی دایره باشد. OA=r
۴) رأس زاویه خارج از دایره باشد. OA>r